Kortrijks Magazine SIEN met veel aandacht voor UiTPAS

Power to the people - OCMW Kortrijk

In Kortrijk werd deze maand een nieuw magazine gelanceerd: SIEN – Meer voor Mensen met Minder. Het is een uitgave van het OCMW Kortrijk, speciaal voor mensen die het niet zo breed hebben. UiTPAS wordt aangekondigd op de cover van het blad en krijgt binnenin ruim aandacht.

Het magazine SIEN kadert binnen het armoedebestrijdingsplan van het Kortrijkse stadsbestuur. Oorspronkelijk was het plan om een gids te maken voor mensen in armoede, vertrekkend vanuit de vragen van de mensen zelf.

Maar al snel groeide het idee om ook een ‘belevingsmagazine’ te maken, met verhalen en getuigenissen van betrokkenen, met daarbij de verwijzingen naar de juiste instanties en organisaties. De handige  gids in vraag en antwoord werd het middenkatern van het blad.

Een regelmatig verschijnend magazine heeft veel voordelen, aldus coördinator Dirk Vandenberghe: de informatie blijft up-to-date, je houdt het  thema onder de aandacht, en je kan per editie aparte accenten leggen. In het eerste nummer is er veel aandacht voor vrije tijd, naar aanleiding van de lancering van UiTPAS voor Zuid-West-Vlaanderen eind september. Het blad staat uitvoerig stil bij de mogelijkheden die UiTPAS biedt om ondanks een beperkt budget toch deel te nemen aan tal van activiteiten, van de voetbalwedstrijden van de lokale eersteklasser KV Kortrijk tot theater.

SIEN ziet er uit als een aantrekkelijk vormgegeven  ‘glossy’ magazine, met grote, mooie foto’s. Dat was uitdrukkelijk de bedoeling van de makers. ‘We wilden absoluut geen blad dat er armoedig uitziet, maar net een blad dat de fierheid en kracht toont van mensen die het wat moeilijker hebben. Het hele magazine moet dat uitstralen’, aldus Vandenberghe. Toch werd de kost beperkt gehouden. Alles samen kost het blad 80 cent per exemplaar. Het werd volledig gemaakt door het communicatieteam  van het OCMW en de opmaak gebeurde door de communicatiedienst van de stad.

Sien Magazine

De verdeling gebeurt gratis, via het stadhuis, OCMW, de bibliotheek en wijkcentra, maar ook via plaatsen waar de doelgroep vaak komt, zoals de ziekenfondsen en vakbonden, maar ook verenigingen die zich specifiek bezighouden met mensen in armoede.

Het magazine is ook digitaal te raadplegen via het portaal van issuu: http://issuu.com/communicatie_kortrijk/docs/sien-magazine-gids-01-issuu

Updates over Sien kan je vinden op www.fb.com/Sien.Magazine

Wil je meer weten over toeleiden via geprinte vrijetijdstips? Lees dan hier verder.

Advertenties